Dentisti Experti

Folosind cele mai moderne tehnici şi materiale de cea mai bună calitate, clinica noastră vă oferă o gamă larga de servicii şi proceduri stomatologice, adaptate nevoilor dumneavoastră.

Implanturi dentare garantate, pentru un zâmbet de neuitat. Fără dureri şi cu un timp de recuperare redus, prin folosirea metodei JEDER de sinus lifting.

Fotografii de diagnostic ortodontice, fotografii extra/intra orale, arhivare digitală şi imprimare pe hârtie sunt câteva din serviciile radiologice.

Paradontoza evoluează în timp îndelungat şi progresiv cu simptome discrete, de aceea este foarte importantă o diagnosticare din timp a bolii.

Stomatologie Generala

Tratamentul cariilor

Tratamentul cariilor simple presupune curăţarea cavităţii carioase şi obturarea acesteia cu materiale fizionomice. In funcţie de profunzimea cariei dentare este sau nu nevoie de anestezie.
Tratamentul cariei complicate, presupune îndepărtarea conţinutului vasculo-nervos al canalelor radiculare afectate. Manevra presupune sau nu anestezie în funcţie de gradul afectării pulpare.

Lucrări porţelan

Lucrările de porţelan sunt cele mai utilizate,la momentul de faţă, în tratamentul protetic cu coroane şi punţi dentare pentru reabilitarea orală totală a pacienţilor.
Avantajul metaloceramicii (porţelan pus pe suport metalic) este rezistenţa, în timp, la forţele masticatorii, la abraziune şi nu în ultimul rând estetica lucrărilor.
Porţelanul permite redarea nuanţelor coloristice, fizionomice necesare,a translucidităţii şi a luciului de durată exact ca al dinţilor naturali.

Implantologie Dentara

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesă din titan, cel mai adesea sub forma unui şurub, care serveşte ca înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural lipsă. Plasarea se face după ce locul extracţiei s-a vindecat sau imediat după extracţie, printr-o intervenţie chirurgicală nu foarte complicată, comparând-o ca agresivitate cu o extracţie. După un timp, necesar integrării în os, implantului i se ataşează o altă piesă metalică numită bont protetic, deasupra căruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va înlocui dintele sau dinţii lipsă.
In plus, implantele permit înlocuirea dinţilor absenţi fără să se atingă de dinţii dvs. sănătoşi. Contrar punţilor clasice şi protezelor parţiale nu este nevoie să fie afectaţi în vreun fel dinţii vecini.
Implantul este confecţionat din titan, titanul fiind un material biocompatibil, astfel încât osul reuşeşte să-l integreze în interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.

Cine este candidat pentru implant?

In general orice persoană căreia îi lipseşte unul sau mai mulţi dinţi. Principalele limite sunt date de cantitatea şi calitatea osului receptor, poziţia sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior, cauze legate de starea generală a organismului (pacientul este încă în creştere sau suferă de afecţiuni generale cum ar fi diabetul, anumite afecţiuni ale sângelui, etc.).
De aceea, înaintea de plasarea implanturilor dentare, medicul specialist poate cere un set de radiografii speciale şi analize de sânge.

Este vârsta o problemă?

Ocazional, pacienţii mai vârstnici îşi exprimă îngrijorarea că vârsta lor îi poate împiedica să beneficieze pe deplin de implanturile dentare.
Cu toate acestea, sănătatea este un factor mult mai important decât vârsta, şi dacă sunteţi suficient de sănătos pentru a vi se extrage un dinte, probabil că sunteţi destul de sănătos şi pentru a beneficia de un implant dentar.
Tratamentul cu implanturi poate fi contraindicat în cazul anumitor boli cronice. Specialiştii noştri vor determina dacă sunteţi sau nu un candidat pentru implanturi dentare, după o evaluare atentă a tuturor testelor şi istoricului dumneavoastră dentar.

Care sunt etapele de tratament şi cât durează?

După testele de care vorbeam se începe intervenţia de plasare a implantului.
După ce acesta este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar pacientul nu simte în afara firelor de sutură nimic în plus. Un disconfort moderat poate apărea după aproximativ 3 ore, atunci când anestezia încetează să-şi mai facă efectul. Această intervenţie durează aproximativ o oră, poate un timp mai îndelungat dacă este plasat un număr mai mare de implanturi.
Urmează perioada de vindecare, aşa numita perioadă de osteointegrare, care este de 3 până la 6 luni.
Apoi este ataşat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punţi sau proteze mai necesită câteva şedinţe, deci câteva zile.
De reţinut este că fiecare pacient reprezintă un caz unic şi de aceea este dificil de menţionat un timp anume.

Este dureroasă intervenţia?

Aplicarea implantelor se realizează sub anestezie locală şi nu veţi simţi nimic în tot acest timp.
Regiunea în care s-a intervenit poate fi edematiată (umflată) câteva zile după, iar durerile de intensitate redusă care ar putea să apară se remit de cele mai multe ori cu antalgice uşoare.

Parodontologie

Tratamentul parodontozei

Parodontoza evoluează în timp îndelungat şi progresiv cu simptome discrete, de aceea este foarte importantă o diagnosticare din timp a bolii. Apare atunci când organismul este slăbit, cu imunitate scăzută şi expus pentru o perioadă lungă de timp la stres de diverse cauze.
La început gingia îşi pierde culoarea roz devenind un roşu aprins, apoi se atrofiază, retrăgându-se spre baza dinţilor, iar în faze avansate dinţii încep să se mişte şi să cadă pe rând, în strarea cea mai avansată a bolii.

Principalele simptome ale parodontozei
 • Inflamaţia şi sângerarea gingiei la periaj
 • Miros neplăcut al gurii (halenă)
 • Prurit, senzaţie de tensiune interdentară
 • Gingii fragile, care se desprind uşor de dinţi
Factori care contribuie la declanşarea parodontozei
 • depunere de tartru pe dinţi
 • o igienă bucală deficitară
 • poziţia dinţilor pe arcade
 • cariile
 • lucrări protetice adaptate incorect
 • factori generali: vârstă, predispoziţia genetică, anumite boli cronice (ex: diabetul zaharat), stresul, imunitate scăzută, stările fiziologice (sarcină, pubertatea)
 • fumatul, consumul de cafea şi băuturi alcoolice în exces
 • o alimentaţie bogată în zahăr, deficienţe de vitamina C, calciu şi acid folic etc. evoluează în timp îndelungat şi progresiv cu simptome discrete, de aceea este foarte importantă o diagnosticare din timp a bolii. Apare atunci când organismul este slăbit, cu imunitate scăzută şi expus pentru o perioadă lungă de timp la stres de diverse cauze. La început gingia îşi pierde culoarea roz devenind un roşu aprins, apoi se atrofiază, retrăgându-se spre bază dinţilor, iar în faze avansate dinţii încep să se mişte şi să cadă pe rând, în strarea cea mai avansată a bolii

Radiologie Dentara

Pentru a-ţi rezolva cât mai rapid şi corect problemele, înainte de a începe tratamentul dentar trebuie să faci radiografii. Astfel, se vor identifica cât mai corect şi amănunţit problemele care trebuie tratate.
Aparatura radiologică stomatologică prezintă sisteme speciale de prevenire a efectelor nocive ale radiaţiilor ionizante (Röntgen) asupra organismului. Doza de radiaţii receptată se menţine în limitele unor valori scăzute.